Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Tuinplanten

Van zaden en eenjarigen tot heesters en mediterrane bomen: alle soorten tuinplanten vindt u bij Interflower in Lokeren!

Een omheining van buxussen met hortensia’s in het midden, of een border vol met violen en een prachtige vlinderstruik: tuinplanten kunnen in geen enkele tuin ontbreken! Gelukkig vindt u bij Interflower in Lokeren een groot aanbod aan tuinplanten, zowel eenjarige als meerjarige planten.

Eenjarige planten en vaste planten

Het voordeel van combineren van vaste planten met eenjarige planten is dat u het onderhoud van uw tuin goed kunt verdelen. Eenjarige planten moeten natuurlijk elk jaar vervangen worden (of niet), maar daar tegenover staat de minder veeleisende verzorging van vaste planten. Sommige vaste planten worden graag gesnoeid, maar u kunt ook kiezen voor onderhoudsvriendelijke planten, zoals chrysanten, ooievaarsbek en voorjaarsbollen.

Geurende tuinplanten

Naast de kleur, vorm en grootte van de plant, kan het ook leuk zijn om ze uit te kiezen op hun geur. Zo zullen veel tuinliefhebbers een roos in de tuin hebben, maar niet iedere soort geurt even sterk. Kies daarom een rozensoort die sterk geurt, zoals de Rosa gallica en de Rosa rugosa. Andere heerlijk geurende tuinplanten zijn:

  • Viburnum
  • Kattenkruid
  • Kaapse Jasmijn
  • Lavendel
  • Rozemarijn

Een bij- en vlindervriendelijke tuin

Niet alleen mensen, ook bijen en vlinders komen op heerlijk geurende tuinplanten af. Nog een voordeel: zij houden ook van felle kleuren. Dus als u kiest voor kleur, kiest u voor bijen en vlinders! De makkelijkste manier om vlinders te trekken is met de vlinderstruik. Plant daarnaast ook zonnebloemen, rode zonnehoed en dropplant. Dropplant is overigens heerlijk in de thee.

Bloembollen en zaden

Zelf bollen in de tuin planten geeft een heel bijzonder gevoel als de bollen eenmaal opkomen. In het voorjaar wordt u verrast door de felle kleur van gele narcissen, paarse krokussen en blauwe druifjes. En het jaar erop komen ze gewoon weer! U kunt ook zelf planten zaaien in de volle grond, dit vereist wel wat kennis van zaaien, aangezien u zelf weinig invloed heeft op het weer. Voorzaaien in een bak kan daarom handig zijn, vooral als u een moestuin heeft.

Klimplanten

Voor het bedekken van een kale muur of schutting zijn klimplanten ideaal. Binnen no time hebben ze de ruimte overgenomen. Sommige planten kunnen wel een handje gebruiken bij het klimmen, zoals de clematis. Maar de klimop en wingerd gaan zonder hulp de hoogte in. Een voorwaarde is wel dat ze genoeg zon krijgen.

Alle tuinplanten bekijken

Bij Interflower vindt u nog veel meer tuinplanten, waaronder schaduwplanten en planten die gek zijn op zon. Wij adviseren u graag over de juiste plant voor elke plek in de tuin. U bent van harte welkom in ons tuincentrum.

Tuinplanten kopen in Lokeren

De Tuinplanten bekijken? Bezoek ons tuincentrum in Lokeren en laat u inspireren en informeren over ons assortiment tuinplanten. Interflower is het gezelligste tuincentrum voor al uw tuinplanten, bomen, heesters en bloembollen. Meer informatie over tuinplanten? Kom langs bij ons tuincentrum in Lokeren, nabij Dondermonde of neem contact met ons op.

Open filters Sluit filters

Producten filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten