Vandaag zijn wij gesloten
Alle openingsuren

Kamerplanten

Voor al uw kamerplanten, van orchideeën tot palmen en sansevieria's, bent u bij Interflower op de juiste plek! Vind ook de beste verzorging voor uw planten om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

Kamerplanten zijn zeer geschikt voor in huis omdat ze over het algemeen weinig verzorging nodig hebben. Hoe warmer de plant graag staat, hoe minder aandacht de plant nodig heeft. Zo zijn succulenten of vetplanten erg gelukkig bij warme temperaturen, deze vragen maximaal 1 keer per maand water. Succulenten en vetplanten slaan het water op in hun bladeren en dit zorgt voor genoeg watervoorraad. Hieronder staat zijn een aantal van die makkelijke kamerplanten:

Niet zeker of u met een vetplant te maken heeft? Naast de naam kunt u het ook zien aan de bladeren, deze zijn vaak wat dikker en stugger dan andere kamerplanten.

Succulent vetplant - Interflower

De plek van de kamerplant

Een plant in de kelder is niet zo’n goed idee, tenzij er een groot raam in de kelder zit. Kamerplanten hebben namelijk altijd genoeg licht nodig, zo kan de plant het fotosyntheseproces voortzetten. Toch zijn er planten die bij minder licht ook prima gedijen. Dan kunt u toch nog een plant in dat donkere hoekje in huis zetten. Dit zijn zogeheten schaduwplanten en hebben vaak donkere bladeren, denk bijvoorbeeld aan een Philodendron, Monstera en Calathea. Zoek de plant uit met de donkerste bladeren voor het donkerste plekje in huis.

Luchtzuiverende kamerplanten

Bijna alle kamerplanten hebben wel een luchtzuiverende werking, maar de één doet dit een stuk beter dan de ander. Deze planten staan vooral in kantoorgebouwen, even een kantoor binnenlopen dus en u weet meteen welke plant u in huis kunt halen. Geen zin om naar kantoor te gaan?
Bekijk dan eens dit lijstje:

Bloeiende kamerplanten

Naast alle genoemde groene kamerplanten met grote bladeren, zoekt u misschien ook wat afwisseling van al dat groen. Tijd voor een bloeiende kamerplant. Wat dacht u van een strelitzia? De strelitzia wordt ook wel de paradijsvogelplant genoemd, omdat de bloem een bijna mystieke vorm van een vogelkop heeft. Voordat de plant gaat bloeien moet u wel een aantal maanden wachten, maar dat is het zeker waard.
Planten die sneller bloeien : 

Kamerplant

Interflower kamerplanten

Advies over kamerbeplanting in Lokeren?

Niet iedere kamerplant zal overal in de woning goed gedijen. Sommige kamerplanten staan graag in de zon en andere kamerplanten staan liever in de schaduw, ook met de temperatuur en luchtvochtigheid moet u soms rekening houden bij het kopen van kamerplanten. Heeft u weinig kennis van planten maar wilt u wel een sfeervolle en groene inrichting? Laat u dan adviseren door onze medewerkers en ga met een goed beplantingsadvies en een paar mooie kamerplanten naar huis. Neem contact op door te bellen naar +32 934 806 03 of kom langs in ons tuincentrum in Lokeren.

Open filters Sluit filters

Producten filter

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 45 producten